مجله گردشگری

عجایب هفتگانه قدیم جهان+ عجایب هفتگانه جدید جهان

جهان ما پر از شگفتی‌هایی است که ذهن بشر را به خود مشغول کرده‌اند؛ از سازه‌های عظیم باستانی که با دستان انسان و ابزارهای ساده ساخته شده‌اند تا شاهکارهای مدرن که فناوری و خلاقیت را به اوج رسانده‌اند. در این مقاله، سفری هیجان‌انگیز به عجایب هفتگانه قدیم و جدید جهان خواهیم داشت؛ داستان‌هایی از تمدن‌های فراموش‌شده و دستاوردهای امروزی که هنوز هم نفس را در سینه حبس می‌کنند.

عجایب هفتگانه قدیم: میراثی از گذشته

عجایب هفتگانه باستانی، فهرستی است که در دوران هلنیستی (حدود قرن سوم پیش از میلاد) توسط نویسندگان یونانی گردآوری شد. این سازه‌ها نه تنها شاهکارهای مهندسی بودند، بلکه نمادی از قدرت، هنر و عظمت تمدن‌های زمان خود به شمار می‌رفتند. بیایید نگاهی به آن‌ها بیندازیم:

اهرام جیزه (مصر)

تنها بازمانده از این فهرست که هنوز پابرجاست، اهرام بزرگ جیزه است. این هرم عظیم که حدود ۲۶۳۰ پیش از میلاد برای فرعون خوفو ساخته شد، با ارتفاع ۱۴۷ متر، برای بیش از ۳۸۰۰ سال بلندترین سازه دست‌ساز بشر بود. میلیون‌ها بلوک سنگی، بدون چرخ یا ابزارهای پیشرفته، با دقتی حیرت‌انگیز چیده شده‌اند. راز ساخت آن هنوز هم دانشمندان را گیج کرده است!

اهرام جیزه

باغ‌های معلق بابل (عراق امروزی)

تصور کنید باغ‌هایی سرسبز که روی تراس‌هایی مصنوعی در دل بیابان آویزان شده‌اند. گفته می‌شود این باغ‌ها در قرن ششم پیش از میلاد توسط نبوکدنصر دوم برای همسرش ساخته شد، اما هیچ مدرک باستان‌شناسی قطعی از وجود آن‌ها پیدا نشده. آیا افسانه‌ای بیش نبودند؟ این رمز و راز، جذابیت آن را دوچندان می‌کند.

باغ‌های معلق بابل

مجسمه زئوس در المپیا (یونان)

مجسمه‌ای غول‌پیکر از خدای خدایان یونانی، ساخته‌شده از طلا و عاج، که در معبدی باشکوه در قرن پنجم پیش از میلاد قرار داشت. این اثر هنری چنان عظیم بود که گفته می‌شد اگر زئوس از تختش بلند شود، سقف معبد را خراب می‌کند! متأسفانه این مجسمه در آتش‌سوزی قرن پنجم میلادی از بین رفت.

مجسمه زئوس در المپیا

معبد آرتمیس در افسوس (ترکیه امروزی)

معبدی با ۱۲۷ ستون مرمری که هر کدام ۱۸ متر ارتفاع داشتند، به افتخار الهه شکار یونانی ساخته شده بود. این معبد بارها تخریب و بازسازی شد، اما سرانجام در قرن چهارم میلادی به دست مسیحیان افراطی نابود شد.

معبد آرتمیس در افسوس

آرامگاه موسولوس (ترکیه امروزی)

این مقبره باشکوه در هالیکارناسوس برای پادشاه کاریا، موسولوس، ساخته شد و آن‌قدر زیبا بود که واژه “موسولئوم” (آرامگاه) از نام آن گرفته شد. زلزله‌ها و غارتگران، این شگفتی را به ویرانه تبدیل کردند.

آرامگاه موسولوس

مجسمه غول‌پیکر رودس (یونان)

مجسمه‌ای ۳۳ متری از هلیوس، خدای خورشید، که در ورودی بندر رودس ایستاده بود. این غول برنزی فقط ۵۶ سال دوام آورد و در زلزله‌ای در ۲۲۶ پیش از میلاد فرو ریخت.

مجسمه غول‌پیکر رودس

فانوس دریایی اسکندریه (مصر)

برجی ۱۳۰ متری در جزیره فاروس که با نورش کشتی‌ها را در شب هدایت می‌کرد. این فانوس تا قرن چهاردهم میلادی پابرجا بود تا اینکه زلزله آن را نابود کرد.

فانوس دریایی اسکندریه

از این هفت شگفتی، تنها اهرام جیزه هنوز ایستاده است و بقیه در گذر زمان به افسانه‌هایی اسرارآمیز تبدیل شده‌اند.

عجایب هفتگانه جدید: شگفتی‌های عصر مدرن

در سال ۲۰۰۷، پس از یک رأی‌گیری جهانی توسط بنیاد “عجایب جدید جهان”، فهرستی از عجایب مدرن معرفی شد. این سازه‌ها نه تنها از نظر مهندسی خیره‌کننده‌اند، بلکه داستان‌هایی از فرهنگ و استقامت بشر را روایت می‌کنند.

دیوار بزرگ چین (چین)

بیش از ۲۱ هزار کیلومتر دیوار که از قرن سوم پیش از میلاد برای محافظت از چین در برابر دشمنان ساخته شد. این دیوار که از کوه‌ها و دشت‌ها می‌گذرد، نمادی از اراده آهنین یک ملت است.

شهر باستانی پترا (اردن)

شهری که در دل صخره‌های سرخ کنده شده، پایتخت نبطی‌ها در قرن چهارم پیش از میلاد بود. معبد معروف “الخزنه” با نمای خیره‌کننده‌اش، هر بیننده‌ای را مبهوت می‌کند.

مجسمه مسیح ناجی (برزیل)

این مجسمه ۳۸ متری که بر فراز ریودوژانیرو ایستاده، در سال ۱۹۳۱ تکمیل شد. با بازوان باز، انگار شهر را در آغوش گرفته و نمادی از صلح و امید است.

ماچو پیچو (پرو)

شهری مرموز در ارتفاعات آند که در قرن پانزدهم توسط اینکاها ساخته شد و تا زمان کشفش در سال ۱۹۱۱ پنهان مانده بود. این مکان، گویی در زمان منجمد شده است.

ماچو پیچو

چیچن ایتزا (مکزیک)

هرم ال کاستیلو، مرکز تمدن مایاها، با طراحی نجومی‌اش شگفت‌انگیز است. در اعتدال بهاری و پاییزی، سایه‌ها به شکل ماری خزنده روی پله‌ها ظاهر می‌شوند!

چیچن ایتزا

کولوسئوم (ایتالیا)

آمفی‌تئاتری عظیم در رم که در سال ۸۰ میلادی افتتاح شد. جایی که گلادیاتورها می‌جنگیدند و هزاران نفر فریاد می‌زدند. هنوز هم عظمت امپراتوری روم را فریاد می‌زند.

کولوسئوم

تاج محل (هند)

این آرامگاه مرمری در آگرا، در قرن هفدهم توسط شاه‌جهان برای همسرش ممتاز محل ساخته شد. ترکیبی بی‌نظیر از معماری اسلامی، پارسی و هندی که عشق ابدی را جاودانه کرده است.

تاج محل

تفاوت‌ها و شباهت‌ها

عجایب قدیم بیشتر بر قدرت و عظمت تمدن‌ها تمرکز داشتند، در حالی که عجایب جدید ترکیبی از فرهنگ، هنر و مهندسی مدرن را به نمایش می‌گذارند. اما هر دو فهرست یک چیز مشترک دارند: خلاقیت بی‌پایان انسان. از اهرام مصر تا تاج محل، این سازه‌ها نشان می‌دهند که بشر همیشه در پی جاودانگی بوده است.

پایان سفر

عجایب هفتگانه، چه قدیم و چه جدید، چیزی فراتر از سنگ و آجرند؛ آن‌ها داستان‌هایی از رویاها، تلاش‌ها و پیروزی‌های انسان‌اند. دفعه بعد که به آسمان‌خراشی بلند یا بنایی تاریخی نگاه می‌کنید، لحظه‌ای درنگ کنید و به این فکر کنید که شاید روزی آن هم در فهرست شگفتی‌های جهان جای گیرد. شما کدام شگفتی را بیشتر دوست دارید؟ شاید این سؤال، آغاز یک ماجراجویی جدید باشد!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا